Hovězí v kapustě
Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Kapustu očistíme, překrájíme, spaříme vařící vodou a necháme okapat. Očištěnou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na tuku do růžova. Vložíme maso, orestujeme, osolíme, zalijeme vodou a dusíme. Když je maso poloměkké šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme studenou vodou, rozšleháme, přivedeme k varu a dusíme, až je maso měkké. Přidáme nahrubo nakájenou spařenou kapustu, prolisovaný česnek, rozškvařenou na kostičky nakrájenou slaninu, dochutíme, opět přivedeme k varu a dusíme ještě 10 min.
- Místo čerstvé kapusty můžeme použít mraženou.
- Hovězí maso můžeme použít jak přední, tak i zadní.