Hovězí pečené na celeru a hrášková rýže
Omyté maso nakrájíme na kostky. Maso osolíme, krátce na oleji opečeme, přidáme nastrouhaný celer, podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme ( dusíme) do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou. Osmahneme do zlatohněda, zalijeme vodou, rozšleháme, podle chuti dosolíme, zjemníme máslem, přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Rýži přebereme a vypereme. Do kastrolu dáme rýži, přidáme vodu, sůl, olej, cibuli s hřebíčkem, přivedeme do varu a mícháme až se rýže navaří. Pak vypneme příkon tepla a rýži necháme půl hodiny dojít, aniž otevřeme poklici na hrnci. Pak z rýže odstraníme cibuli s hřebíčkem, přidáme uvařený hrách a zlehka promícháme.Rýži můžeme po orestování na oleji také dusit v troubě. U rýže prboiled na 1 díl rýže 1,5 dílu vody.